five hundred metres from the band at a coldplay-showHar letat efter en passande bild i säkert tjugo minuter men inte hittat någon så jag tar en bild från en av de bästa stunderna jag kan minnas (tänkte förresten blogga igår men texten blev ful igen så jag struntade i det). Var inte femhundra meter bort men Chris Martin tvistar ju till texten lite i Fix You live. Imorgon är det ny månad men jag är inte direkt deprimerad över det för det innebär bara att vi går mot de varmare månaderna. Och så är det en dag mindre till påsklovet. Längtar nästan tills jag får lägga mig och sova igen, men först är det Top Model även fast tjejerna i min klass spoilade vinnaren på slöjden. Jag som hållt händerna borta från att Googla det... Tack.

whisper me all your secretsDaniel får det bli som bild idag med temat musik. Jag vill ha sommar, nu. Det är så tråkigt med vinter, ingenting blir lika roligt egentligen, speciellt inte när det är 12 grader inomhus. Sedan vill jag ha sommar med sommarkonserter. Det som lockar mest av allt är Coldplay på festival men som mamma sa "man får väl drömma", även fast jag inte vill drömma utan faktiskt vara där. Dock tvivlar jag inte på att den 22:a augusti 2009 var den första och sista gången jag såg dem. Bion igår, apropå underbara saker, var som ni kan gissa underbar. Fick nästan en klump i magen av viljan att veta vad som händer härnäst, och tårar i ögonen fick jag definitivt. Och jag gråter inte till filmer. Sanctum - go see it. Trots att det var svindyrt (110 kronor) för att det var 3D var det så värt det.

Nu är jag sugen på våfflor. Fortfarande. Och jaha, nu spökar texten. Well well.


sins of my youthFina eller inspirerande saker just nu. Allt från weheartit.com. Inspireras av färger som jag såg på Top Model idag för femte gången minst, av sommaren som borde komma snart och blommönster över huvud taget, små barn samt... En söt pojke.

allt jag var kom till ett stoppFick verkligen inga bra bilder alls på Daniel i lördags. Så jag filmade tills minnet tog slut istället! Och det tog lägligt slut innan Gubben i lådan, vilket inte var sådär jättekul men fick ju höra den åtminstone. Men slänger upp en av bilderna, även fast den är sådär. Fin är han oavsett. Lägger upp klippen här när de har laddat klart, även fast ljudet är sådär på min kamera.

men vi kommer aldrig se varann

Jag lever, jag lever. I förrgår (för idag är det måndag, sedan 3  ½ timme tillbaka) var jag ju på Daniel Adams-Ray. Atmosfärmässigt var det inte bra, men musikmässigt... Var han totalt underbar. Som att spela upp skivan! Och poetisk var han, och snygg till och med. Just nu befinner jag mig hos Matilda och vi ska väl sova snart, vi har roat oss med att gå och handla, göra iste, äta tacos, se två filmer (Senior Skip Day och Iseeu.com samt It's a boy girl thing), leka lite jag-har-aldrig och sms-roulette. Det var väl det. Imorgon ska jag vandra i kylan hem från bussen, not fun. Puss

00:18

Lite sådan där mysig (?) nattbloggning. Listan hittade jag hos piecesofmm.blogg.se och ja... Jag plus listor, a true match.

1 – Tre sanningar om dig själv
• Jag är nog en perfektionist som inte vill göra mig själv besviken.
• Jag är sjukt blyg!
• Har lätt för att skratta. Dålig humor, eller bra humor.

2 – Meningen bakom ditt bloggnamn
Om inte minnet sviker skaffade jag bloggen i oktober 2009. Det var ungefär då som Tokio Hotel släppt sin singel (i september var det förvisso) och sedan släppt sitt album, det nya. Så då fick det bli so automatic, från låten Automatic.

3 – Vad heter allra bästa vänner?
De personer som vet mest om mig, eller de som jag trivs bäst med, är nog Matilda och Frida. Har även känt dessa personer längst och jag skulle få ett totalt annorlunda liv utan dem. 

4 – En vana som du önskar att du kunde trolla bort
Mina tvångstankar? Nej, den vanan vill Matilda trolla bort hihi. Har ett par. Men främst vill jag trolla bort min fobi för hårstrån! Så äckligt ju, mår verkligen illa. Kan till exempel inte ens ta bort mitt eget hår från min hårborste. Försökte en gång men jag kräktes nästan. True story, så det får någon annan modig och snäll person göra åt mig :D

5 – En plats du aldrig kommer glömma
Ja du. Hamburg kanske? Just för att det är en liten speciell plats. Annars kommer jag nog aldrig glömma min skola, Paulinska. What happened to that place? Speciell skola med speciella elever. Vissa snälla, vissa dumma, vissa roliga, vissa....... Efterblivna.

6 – Favoritsuperhjälten och varför?
SUPERMAN! Har en sådant tröja, och så får vi inte glömma Tom i Destine som utnämnt sig till Superman. Fast Bedman är en ny sorts hjälte också, han får räknas. Dessa två är nog favoriterna.

7 – Den/dom som har störst inverkan på dig
Iiiiingen aning. Allt och ingenting.

8 – Mål på kort sikt för denna månad och varför?
Kanske försöka spara lite pengar? Skulle vara trevligt. Överleva kylan såklart. Det är ju jättekallt så det blir väl ett... Uppdrag.

9 – Något du är stolt över
Mig själv ibland. Är stolt över min 'bok' som ligger i bokhyllan, är stolt över hur jag försöker i skolan och oftast lyckas, är stolt över att jag försöker vara motiverad fast det inte går bra i 10 procent av fallen.

10 – Låtar du lyssnar på när du är glad och när du är ledsen
Det varierar. Men just nu när jag är glad är det Viktorious - When We Were Ten och när jag är ledsen... Ja, jag vet inte?

11 – En tid du saknar
2007 och 2008

12 – Varför började du blogga?
Vet inte, de flesta verkade ha bloggar. Verkade kul.

13 – Hur ser ditt hus ut?
Det är... Rött med vita knutar. En stentrappa i mitten av huset på framsidan, med en miniliten veranda och en ytterdörr, nån soffgrej. En till dörr på vänstra sidan, med en stentrapp, sen är det en förrådsdörr och en garagedörr på högra hörnet.

14 – Hur ser din familj ut?
Konstig. Nej, men fem personer, inklusive jag. Alla är skilda personligheter. Fast jag är nog mest en blandning av mamma och pappa.

15 – Sätt din spotify på shuffle – skriv dom första tio låtarna som spelas
Är för slö :D

16 – Hur har du förändrats under det senaste två åren?
2009.... 2009. Ja, jag har säkert fått mer självförtroende, bättre klädstil, lyckats få lite mer vänner, hittat på mera saker och tagit initiativ för det, varit orädd.

17 – Någon som du skulle vilja byta liv med för en dag, och varför?
En kändis tror jag. För jag vill veta hur det är att, som de verkar ha, ha väldigt mycket pengar och kunna köpa kläder utan att behöva tänka efter riktigt noga. Typ "Åh en fin väska, den kanske jag kan ha.... Köper den för säkerhets skull!"

18 – När du ligger på din dödsbädd och blickar tillbaka över ditt liv, vad vill du att du ska tänka då? 
Att jag har levt mitt liv till fullo.

19 – Smeknamn du har, och varför du har dom
Imilia - Låter så när man säger mitt namn ibland. Frida började med det faktiskt. Lillen - något Emil säger ibland, vet inte varför? Han bara gör det. 96a - Mirre leker dum i huvudet, Eric hakar på. Men men! Emy - gammalt smeknamn - den som använder det är elak för jag hatar det. Pedo-ost - Mirre säger det i enstaka fall pga min msn (pedojost), men är glad att han säger det typ en dag av femtio

20 – En kort förklaring av hur din framtid kommer se ut
Förhoppningsvis kommer jag in på Media&journalistiklinjen på John Bauer. Pluggar där, trivs, läser vidare på högskolan med något. Journalistik, något helt annat, vem vet. Jag vill träffa någon (såklart) och ha minst två barn. En pojke och en flicka, eller två pojkar. Eller två flickor. Barn i alla fall. Vill bo i en stor rymlig lägenhet till att börja med, nära till stan. Vill bli ekonomiskt oberoende, och resa.

21 – Något som gör dig glad
Sol.

22 – Vad gör dig annorlunda till skillnad från andra
Jag ser ut som jag gör. Som bara jag kan. Det du. Det är det inte många som gör :D

23 – Något du längtar efter
Sommar, sol och kärlek

24 – Ett brev du fått
Det jag minns bäst är nog ett väldigt färgglatt brev jag fick, ritat all over. Det var trevligt.

25 – Vad man hittar i din handväska
Jag har en väska, men ingen handväska. Där finns tuggummi, Fishermans Friend mint, headset, skolböcker....... Ja. 40 kronor.

26 - Din absoluta favorittid på året
Sommaren!

27 - Varför gör du dessa punkter? 
Jaaa... Fick lust.

28 - Har du bra humor?
Klart.

29 - Vad har du lärt dig senaste månaden?
Att man inte ska tro för mycket, det skapar oftast bara för höga förväntningar.

30 - Dina favoritlåtar
Många, många, många. De jag har på Facebook kan ju kika in min Februari-lista! Det är vad jag gillar just nu.

häst!Bild: http://www.ekelunds-stuteri.se

Nu ska jag vara den Emilia som råkar vara en hästtjej. Red fina hästen Uranos här ovan igår (bilden är såklart gammal, med någon annan ryttare) och efter att ha tagit till mig allt som Jenny, ridläraren alltså, sagt till mig om hur jag ska förbättra ridningen på honom för att få fram det bästa gick det faktiskt grymt bra. En 161 cm lång tjej på en cirka 165 cm hög häst, låter lite sådär då det är mer att rida på men han är underbar. Inte de gånger han är stel och det inte går som det ska, men som igår när han verkligen lyssnade och gjorde allt på lektionen förutom ett språng (då det faktiskt var mitt fel) alldeles rätt så vill jag inte kliva av honom. Tror någon har fått en ny favorit...

when we were tenKänner mig rätt oinspirerad till att blogga nu, för att huvudet är fyllt av andra tankar. Började bli bildtomt så tog en halvgammal bild för kameran är i princip död och jag ser ingen inspiration ute för att ladda upp den heller. Ett prov kvar, och ett glosförhör, sedan är det lov och på lördag ska jag definitivt ha kameran laddad för då är det Daniel Adams-Ray på Klubb Molto som gäller. Om inte jag klarar provet imorgon på den nivån jag vill blir jag arg på mig själv, för det känns som om att jag äter och andas oxidationer, förzinkningar, elektrolyser och andra så kallat "nödvändiga" saker. På fredag ska jag utforska John Bauer med humöret i topp. Och på lovet ska jag planera in ett biobesök och en tacokväll, kommer att bli mysigt!

Förresten var Viktorious förband åt Adam Lambert förra året. Jag, Matilda och Linnea kunde alla tre instämma på att de var grymma (brukar mest tycka förband är irriterande) men jag har aldrig tänkt på att söka upp dem efteråt. Now I have, längtar tills fler låtar släpps!
Viktorious – When We Were 10

tonight is deep down in our souls

Idag är det en vecka sedan jag och Matilda var i Eskilstuna och spenderade kvällen med Destine, Rebecca och hennes vän Petra (och rubriken får typ vara ett motto för den kvällen, kände det ända in i hjärtat när jag sjöng det då). Men igår var det en vecka tills jag och Andrea plus Stephanie ska åka till Södertälje och se Daniel Adams-Ray! Har varit effektiv i helgen. Igår städade jag hela rummet och min garderob, samt pluggade. På kvällen åt vi tacos och såg film, och idag har jag pluggat igen och faktiskt förstått något.............. Tror jag i alla fall. Ska nog ta en yoghurt och se på tv nu, känner att jag får det efter att ha varit så duktig. Imorgon ska jag borra i tanden och det ser jag inte fram emot, för att det gör ont och sedan så lär hela underkäken vara lam och det är ju perfekt tills lunchen (eller inte). Om jag inte tagit fel på vart hålet sitter. Pusshej and wish me good luck! Ska njuta av min sovmorgon imorgon. Blir väl typ nära två timmar, helt otroligt.

dear nobodyMåste blogga men jag vet inte vad jag ska skriva om. I'll be back. Ikväll blir det i alla fall fredagsmys vilket innebär ostbågar, cola och I rymden finns inga känslor.

little house

Idag är inte skrivlusten där den borde vara, hoppas den återhämtar sig tills torsdag då det är svenska nationella igen! Det gick väldigt bra idag, det var mycket enklare än våra testprov faktiskt. Men jag klagar inte! För övrigt känner jag mig väldigt trött, sliten och sjuk fortfarande. När jag pluggat klart (snarare plågat mig igenom häftet) så försökte jag sova men jag lyckades inte riktigt. Har inte haft en bra dag alls, jag har varit irriterad, ledsen och så har jag nästan mördat mig själv på isen genom att ramla av cykeln (eller med cykeln).
Kalla mig mobilberoende men innan jag tittade om jag själv var hel tittade jag till min älskade mobil för att jag ramlat på den. Den var hel. Men inte jag för jag var svullen och lila lite här och där. Jag hatar vintern. There you have it.

destineJag vet inte hur jag ska sammanfatta denna kväll. Vi kom dit runt sex och ja, det var ingen press på platserna direkt. Men vi hamnade längst fram och det var inget staket heller! De spelade 6 låtar och det var lite för lite, men efteråt fick de som ville komma till merch-bordet där de minglade runt så att säga. Det var som en dröm tror jag, vi (jag, Rebecca och hennes kompis Petra) stod vid väggen lite blyga först och då kom Hubrecht (blondinen på bilderna) och ställde sig där, med sin cola och sa "Cheers!" hur glatt som helst och jag fattade inte hur det hände, att det hände. Vi pratade lite med alla, tog bild med alla (är helt död där så jaaa ursäkta min facelook!) och fick allas autografer.

Förutom det fick vi skratt, för att de är hur roliga som helst. Till exempel gick Matilda därifrån med ett Supermanmärke ritat på armen och en säng ritad på den andra (kort historia men den skulle ta plats ändå) och so ni ser på en av bilderna ritade Tom (bassisten) öga och mun på den "jättefina" stämpel/teckning man fick vid inträdet.

1: Setlistan
2&3: Robin
4: Laurens och Hubrecht
5: Tom, Robin och Hubrecht
6: Toms fina teckning som han faktiskt gjorde på eget initiativ "Is that a man or what? Look! :D" samt jaaa.... Ni ser vad. De ritade det på händerna istället för stämplar, ehhh. Ja.
7: RETARD-VARNING på alla dessa bilder men ja, Hubrecht und ich.
8: Tom och jag.
9: Robin och jag.
10: Laurens och jag.
11: Den andra Robin och jag.
12: Det man lyckades få med hem förutom underbara minnen, iiih.

Tyckte att tiden efteråt med bandet var väldigt värdefull. Väldigt trevliga, roliga killar som är down to earth och fast det var typ 40 pers där vid deras spelning så var de så himla glada ändå. Märks att de gillar vad de gör. Och bara det faktum att de säger "thanks for supporting us" och "thank you for coming, did you like the show?" till en är på något vis gulligt. Det blir så mer personligt, för jag menar, denna tid kan man döda för med andra band. Är så himla glad!


only in this momentKommer nog att bli ganska så grymt ikväll. Med Destine i alla fall (har aldrig orkat ta initiativet till att lyssna på You ate my dog och Operation Nothing har jag hört en låt med). Jag har inte lyssnat på sådan musik sedan 2008/2009 kanske, men de är bra. Ska som sagt dit med Matilda och lär väl stöta på Hanna, Angelica, Miranda och Rebecca också för det är inte direkt stort där! Det är väl det som händer på min söndag, snart ska jag tvångstvätta och plugga lite tråkig samhällskunskap.

someone help me now

Idag har jag shoppat så jag är glad, fast jag tror att jag fått feber och mår allmänt dåligt. Har laddat upp med halstabletter för halsen i alla fall (typ imorse när jag bara borstade tänderna kändes det som om halsen gick sönder på något vis) och ikväll blir det väl soffan med ett mysigt varmt täcke. Funderar på att strunta i SO:n idag, men det kanske jag inte borde.

Det jag fick med mig hem var i alla fall en väska, ett tunnt linne med en helhärlig blå färg som kommer att lysa i solen i sommar och tre par söta trosor som ingick i H&Ms Alla hjärtans dag-tema. På vägen hem apropå ingenting åkte vi förbi Balsta Musikslott där Destine med flera spelar imorgon. Ser fram emot det!

nowhere left to runDen här bilden är egentligen inte särskilt relevant, men den är tagen för snart ett år sedan, dagen innan jag skulle se ett av de band som påverkat mig något grymt. Och det är idag elva månader sedan. Elva månader som flygit fram, elva månader sedan - och minnen från den dagen kan jag prata om än idag. Det känns inte som om det var så länge sedan, det är helt sjukt. På söndag ska jag dock till Eskilstuna med Matilda och se Destine.

Helgen är här och det är hur skönt som helst. Igår på ridningen tränade vi mycket motställning, på rakt spår och på volterna, och ungefär som förvänd galopp på volterna också. Blev väldigt stolt över min häst för han går helst bara i vänster galopp, men att få honom att gå i höger överhuvudtaget och även i fel varv så att säga, och tvärt om med vänster, var väldigt bra. Dock gav det mig träningsvärk för han kräver lite jobb. Och på idrotten blev det styrka/kondition igen. Förvånande.....................


I took my love down to Violet Hill, there we sat in the snow. All the time she was silent still...so if you love me, won't you let me know? Bild från Weheartit.

Kände att den passade in på något vis, för dagen. Är inte hemma än men tänkte passa på att sitta här när jag är i min systers skola för hemma kommer jag behöva plugga. Mycket. Har fysikprov imorgon och jag har ju inte alls ångest över det................. Alls. Har besökt en gymnasieskola i Eskilstuna idag. Vet inte om det var givande, snarare förvirrande. När jag väl kommer hem ska jag sätta mig med fysikboken och äta en Nutellamacka.

Förresten, igår kväll var jag så bestämd över att gå upp när alarmet ringer, 05.45. Jag vaknade 06.30 och fick minst sagt skynda mig.

Snart är det helg. Snart. Bara två prov och ett glosförhör kvar, sedan är det helg och mer prov efter det.

RSS 2.0